46.lv
Svētdiena, 2024. g. 19. maijs 46.lv на Twitter 46.lv на Facebook
Vārda diena: Lita, Sibilla, Teika/ Денис, Михаил
lat.46.lv/ru/ » LATVIJAS ZIŅAS

Krievijā bloķēta piekļuve Latvijas portāliem "tvnet" un "mixnews"

Фото: LETA
Krievijas Federālais mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" Krievijas teritorijā interneta lietotājiem nobloķējis piekļuvi Latvijas tīmekļa portāliem "tvnet" un "mixnews", vēsta Latvijas un Krievijas interneta izdevumi.
Krievijas teritorijā liegta piekļuve tikai portāla "tvnet" krievu, bet ne latviešu versijai, ziņo "tvnet".
 
Mēģinot atvērt "tvnet" krievu versiju, dažu tīmekļa lietotāju ekrānos Krievijā parādās paziņojums, ka "resurss ir nobloķēts" vairāku Krievijas normatīvo aktu pārkāpumu dēļ.
 
Tiesa gan, ne visur Krievijā "Roskomnadzor" lēmums tiek ievērots, noskaidrojis portāls.
 
Visi lasītāji, ar kuriem portāls sazinājies Krievijā, izdevumam apliecinājuši, ka piekļūt Latvijas tīmekļa medijam joprojām ir iespējams.
 
"Roskomnadzor" (..) bloķē visu pēc kārtas, bet piekļuve visam ir, galvenais - zināt pareizo ieeju," portāls citē kāda lasītāja vārdus "no Volgas krastiem". "Tikpat kā neviens no tīmekļa pakalpojumu sniedzējiem šos viņu aizliegumus nepilda."
 
Krievijas teritorijā piekļuve "mixnews" vietnei bloķēta ceturtdien, bet "tvnet" - piektdien, ziņoja Krievijas tīmekļa medijs "Sputnik".
 
"[Čečenijas] Groznijas pilsētas tiesa pērn pieņēma lēmumu par to, lai dzejoli "Vai krievu tauta karu grib" (pazīstamo parodiju) atzītu par ekstrēmistisku un aizliegtu to Krievijas teritorijā. "Roskomnadzor" ir izpildījis tiesas lēmumu un no 1.jūlija, kā mums tas šķiet, tieši šī iemesla dēļ ir slēguši mūsu portālu," izdevumam skaidroja portāla "mixnews" redaktore Nataļja Mihailova.
 
"Šis dzejolis, kā noskaidrojies, bija pievienots kā komentārs vairākām mūsu ziņām. Visticamāk, to izdarījis kāds trollis," pieļāva redaktore. Viņa cer, ka tas ir pārpratums, kuru drīzumā izdosies novērst.
 
"tvnet" pauda neizpratni par "Roskomnadzor" soli, kā arī cerību, ka Krievijas dienests bloķēšanas iemeslu paskaidros.
 
Kā skaidro "Sputnik", "tvnet" krievu versija, "pēc visa spriežot, arī kļuvusi par vīrusa uzbrukuma upuri".
 
Parodija par dzejoli "Vai krievu tauta karu grib" ir iemesls, kāpēc Krievijā bloķēta piekļuve žurnāla "Forbes" Ukrainas versijas vietnei. Dzejolis pievienots kā komentārs publikācijai "Šķiršanās Krimas gaumē" vēl 2014.gada 9.martā, tomēr vietne bloķēta tikai tagad.
 
lat.46.lv  
 

Profesiju aprakstu katalogs
Amatu aprakstu paraugi


Powered by "Esteriol Design Studio"